«El gran repte és aconseguir que la innovació i l’emprenedoria millorin no només la qualitat, sinó també l’equitat.»

-
Taula rodona de projectes i escoles pioners a Europa

Ignasi Carreras, Director de l'Institut d'Innovació Social d'Esade (moderador)

«Com podem aconseguir que la innovació derivi en excel·lència i qualitat però, sobretot, en igualtat d’oportunitats per a tothom?»

Carl Jarvis, director executiu de la Hartsholme Academy i de la St. Giles Academy

«Quan ens vam proposar el projecte, teníem clar que havíem de fer l’escola més divertida, més rellevant i més efectiva. Com és que les aules no han canviat en dècades? Amb aquesta missió, vam canviar la nostra pedagogia. L’escola fa un projecte global que queda com un llegat per a la comunitat.»

«No planifiquem pensant en l’examen que haurà de passar l’alumne, sinó en com mantenir-lo motivat, com treballar en un projecte per a la comunitat, i quan això ja ho tenim clar, aboquem el currículum oficial en el projecte. Això també implica canviar l’esquema mental dels professors.»

«Intentem actuar en escoles que no obtenen bons resultats per mirar de motivar els alumnes, i aleshores es produeix una causa-efecte; és aleshores quan els alumnes recuperen la motivació.»

 L’alumne, primer!

Caroline Verlee, Ashoka Change Team Leader a l’escola UniC (Utrecht) 

«Ens vam adonar que l’educació no proporcionava als nens les eines que necessitaran per a la vida adulta. A la nostra escola, el diploma de graduació conté un valor afegit de desenvolupament personal. Ens centrem en la individualitat dels infants, en la seva autonomia i en la seva capacitat de connectar idees.»

«Les classes estan organitzades en cercles, en aules molt grans, amb dos o tres professors alhora que atenen tot el grup. Els alumnes descobreixen i apliquen els seus diversos talents i s’ajuden els uns als altres. Cada professor de l’escola és també un mentor d’un parell d’alumnes, així com d’un grup. Els alumnes accedeixen a fer diversos rols en un mateix grup durant el curs.»

«Quan es fracassa és quan s’aprèn. Fracassar és bo per a l’educació, i nosaltres procurem que els nostres alumnes actuïn des d’aquesta perspectiva. Entrenem els nostres alumnes en design thinking, orientant-los cap a la resolució de problemes, i això els motiva molt i també motiva els docents.»

«Intentem fer que les classes siguin tan pràctiques com ens sigui possible. Per exemple, fent servir Skype per a les classes d’anglès en comptes d’un llibre de text.»

«Per avaluar els alumnes fem servir les notes tan poc com podem. Intentem avaluar-los respecte a les habilitats que considerem necessàries per assolir certs objectius. Segons la nostra opinió, el procés és més important que els resultats, i això ajuda a obrir una conversa amb els alumnes de la qual aprenem molt.»

 «Els estudiants tenen molta autonomia per decidir en cada moment a què dediquen el temps i com s’organitzen la feina. A través del seu ordinador poden accedir en qualsevol moment a tot el material escolar que necessiten.»

Stefano Lavaggi, Director de Piazza dei Mestieri

«El nostre objectiu és assolir l’excel·lència en la producció, en l’experiència. Que els joves no es desil·lusionin davant dels seus fracassos inicials i que adoptin sempre una actitud positiva i, amb aquest incentiu, no abandonin la seva etapa educativa.»

«El punt fort de la nostra escola és oferir als nois un lloc on puguin trobar una cosa bella, un lloc on cada persona és única i on la formació s’integra amb el temps lliure i amb la cultura en general.»

«Un dels lemes de la nostra cooperativa és un aforisme d’Antoine de Saint-Exupéry: “Si vols construir un vaixell, no comencis per buscar fusta, tallar taulons o distribuir la feina; primer has d’evocar en els homes l’anhel del mar ample i lliure”.»

«Cap, cor i mans: per fer un ofici de qualitat cal tenir aquests tres elements ben connectats, i això és el que transmetem als nostres estudiants.»

David Calle, únic espanyol entre els 10 finalistes al Global Teacher Prize

«Fa sis anys vaig començar a gravar vídeos després d’adonar-me, en una acadèmia, que cada alumne té un ritme d’aprenentatge totalment diferent. Amb la crisi, vaig pensar que gravar vídeos seria una bona idea perquè els nois poguessin accedir als meus continguts encara que no tinguessin recursos per assistir a l’acadèmia. Ben aviat es van convertir en vídeos virals a YouTube. La meva obsessió és que siguin gratis per sempre i per a tothom. Si els nois tenen tots les mateixes oportunitats, el món també tindrà una oportunitat.»

«Un vídeo no substituirà mai un professor, però pot ajudar molt a les dinàmiques de classe.»

«Hem d’aconseguir que cada alumne es pugui sentir útil i important en un projecte, perquè si té aquest sentiment, no hi haurà ningú que l’aturi.» 

«La clau per entendre el món és emocional, no matemàtica, i tot i així costa entendre el món! Les emocions són fonamentals i és un treball a llarg termini.»