«Ningú no està sobrequalificat, en tot cas subempleat.»

-
EMPRESES I MENTORS: Necessito que em necessitin. Presentació del programa Rescatadores de Talento

Aquest programa va anar a buscar els millors trobadors de feina d’aquest país, que són els caps de Recursos Humans de les grans empreses. Vam detectar que hi ha un percentatge molt alt d’atur entre els titulats superiors. I també hi ha un desfasament entre el que busquen les empreses i la formació amb la qual surten els titulats. Es busca coneixement d’idiomes, capacitat per treballar en equip, adaptació al canvi, mobilitat.

Vam buscar receptes per als titulats:

_ Conèixer-se millor

_ Evolucionar coneixements tècnics

_ Desenvolupar habilitats que requereixen les empreses

_ Disposició per a la mobilitat

_ Estar a prop de l’empresa

Ens dirigim al col·lectiu de graduats de 1a generació, amb pares que no han accedit a la universitat ni tenen contacte en el sector. Com que el 80% de les feines s’aconsegueixen per contactes, aquest era un col·lectiu prioritari.

Vam anar al nostre patronat per proposar-los el programa. El mentoring com a voluntariat per a directius. Es va fer una bona campanya de publicitat. I es van inscriure 1.400 joves. En primer lloc, els joves fan un Test d’avaluació de competències, després poden anar a un mentor, participar a la formació en línia, assistir a formacions presencials, i finalment apareixen les ofertes de feina.

Volem evitar el fenomen de l’aprimament de CVs, en què se suprimeixen títols del currículum. Ningú no està sobrequalificat, en tot cas subempleat.